luni, 9 noiembrie 2009

Sibienii, de neoprit!

Echipa sibiană este la cel de–al unsprezecelea meci consecutiv fără înfrângere în campionat. Jucătorii lui Marius Baciu au obţinut o victorie xtrem de preţioasă, la Cîmpia Turzii, prin golul lui Suciu.

De la o etapă la alta, la Sibiu se vorbeşte tot mai mult despre promovare. Deocamdată e prematur să ne gândim că, la anul, pe "Municipal" vedem fotbal de Liga a II-a, dar un lucru e cert. Echipa încropită, într-un timp relativ scurt, în vară, de Marius Baciu, cu un nucleu format din câţiva jucători cu experienţă, a început mai timid campionatul, pierzând în prima deplasare, în etapa a II-a, la Dej, după care a urmat o serie de - până acum - 11 meciuri fără eşec. Rezultatele din ce în ce mai bune au urcat-o pe Voinţa în fotoliul de lider şi, chiar dacă desprinderea întârzie să se producă, Bihorul Beiuş fiind la 3 puncte în spate, se poate spune că sibienii sunt pe drumul cel bun.
Cel puţin două meciuri din partea secundă a turului le solicitau sibienilor atenţie maximă. Primul s-a consumat vineri, la Cîmpia Turzii. Jucătorii lui "Bacione" au avut în faţă una dintre formaţiile ai cărei oficiali vorbeau deschis despre promovare, în debutul sezonului. Voinţa a "rezolvat" repede meciul, vârful de atac Cipi Suciu înscriind după numai 7 minute din joc, când a profitat de o ieşire greşită a portarului Moldovan. Replica gazdelor a venit trei minute mai târziu, la capătul unei combinaţii Purcar - Sancira - Siecoban, dar acesta din urmă a ratat egalarea. Sancira ('23) şi Chifor ('27) au trecut, la rându-le, pe lângă gol. La celelalte buturi, Suciu a scăpat în alte două rânduri spre poarta apărată de Moldovan, dar acesta din urmă a rezolvat situaţia de fiecare dată, astfel că, după 45 de minute, sibienii aveau avantaj de un gol.
Repriza secundă a fost dominată de sibieni. Foro putea face 2-0 la un sfert de oră de la reluare. Cea mai mare situaţie de gol a gazdelor a irosit-o Fertea, după ce mingea a mai trecut pe la Sancira şi Petrescu, portarul Piţigoi reuşind să respingă în corner ('67).
Marius Baciu a început meciul cu "unsprezecele" Piţigoi - R. Purima, N. Grigore, Călinescu, Peperigeanu - Achim, Boroncoi, Foro, Tuculea - C. Suciu, R. Neguţ. Au mai jucat Iancu, Nagy, M. Popa şi I. Frăţilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu