vineri, 8 iulie 2011

Unică în România! Voinţa a ajuns în Liga 1 după trei promovări consecutive

Sibiul a avut nevoie de 15 ani pentru a reveni în Liga I cu o echipă a oraşului. Mai mult, Voinţa a reuşit o performanţă aparte în fotbalul nostru, fiind prima echipă care reuşeşte trei promovări succesive.

Voinţa Sibiu a scris istorie miercuri seara şi nu numai pentru că a reuşit întâia promovare din scurta-i istorie pe prima scenă. Echipa antrenată de Alex Pelici a mai bifat o premieră cu acest prilej: este prima formaţie din România care reuşeşte trei promovări succesive, urcând în doar trei ani din Liga a IV-a până în primul eşalon. Culmea e că tocmai aceste performanţe erau cât pe ce să-i fie fatale Voinţei, căreia i s-a refuzat în primă instanţă licenţa pentru Liga I, deoarece Comisia de Licenţiere a considerat că gruparea de pe Cibin nu întruneşte condiţia cu privire la obligativitatea de a fi afiliată de trei ani la FRF. La Comisia de Apel, sibienii au dovedit că Voinţa era afiliată la FRF încă de la înfiinţare, din 2007, deoarece AJF-urile sunt subordonate federaţiei, şi a primit licenţa.

La un pas de desfiinţare

Neprimirea licenţei în prima fază nu a fost singura dificultate cu care s-a confruntat formaţia sibiană în această vară. La un moment dat, din pricina problemelor financiare, s-a pus chiar problema desfiinţării echipei, aceasta fiind şi explicaţia situaţiei ingrate în care se află acum antrenorul Alex Pelici. Tehnicianul, speriat de posibilitatea de a rămâne fără slujbă, a semnat un precontract cu Luceafărul Oradea înainte să afle că Voinţa va juca barajul pentru promovare şi e pe cale să nu se bucure pe deplin de performanţă. "Se poate discuta despre viitorul echipei numai dacă vom promova", a recunoscut înainte de returul barajului cu Năvodari finanţatorul Ioan Hămbăşan.

Cei 800.000 de euro au salvat clubul, care va avea ca obiectiv în noul sezon salvarea de la retrogradare.

La început am privit fotbalul ca o glumă. Acum e superb, după trei promovări consecutive
Ioan Hămbăşan, finanţator Sibiu

Avem puţin timp pentru a ne face un lot competitiv. Ne gândim foarte serios să cerem amânarea meciului cu Steaua
Ioan Hămbăşan, finanţator Voinţa Sibiu

1 înfrângere pe teren propriu a suferit Voinţa Sibiu în cele 42 de meciuri de campionat jucate de la promovarea în Liga a III-a şi până azi

Pelici: "Dacă nu eram fotbalist, cântam!"

Alexandru Pelici are o pasiune pentru muzica populară, moştenită de la mama sa, fosta interpretă Mariana Drăghicescu. Acesta are mai multe melodii înregistrate şi şi-a demonstrat talentul de interpret şi la cheful de promovare al Voinţei. "Dacă nu eram fotbalist, cu siguranţă aş fi cântat", a recunoscut în mai multe rânduri Pelici, care încă nu ştie dacă mai rămâne la Sibiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu