miercuri, 1 septembrie 2010

Remiză mincinoasă

La primul meci în eşalonul secund, nou–promovata CSU Voinţa a fost mult peste adversar, o echipă cu pretenţii de Liga I. Argeşenii n–au şutat nici măcar o singură dată pe spaţiul porţii tânărului David Lazar.

Înainte de meci, având în vedere numele adversarului, o echipă care trage la promovare - cel puţin aşa mărturisesc oficialii Daciei (!!!), sibienii s-ar fi (foarte) mulţumit şi cu un egal. Meciul a început cu jucătorii din Mioveni instalaţi în jumătatea de teren adversă, dar fără să facă rost de cheia cu care ar fi putut deschide lacătul defensivei Voinţei. Astfel, după vreo 10-15 minute, meciul s-a echilibrat şi situaţiile de gol au apărut la buturile apărate de Tavi Popescu. Una, două, trei... şase la număr, până în finalul întâlnirii. În aceste condiţii, cu zâmbetul în colţul gurii, sibienii mai că se mustrau că n-au luat toate cele 3 puncte, în faţa unei echipe de nerecunoscut. "I-am scăpat printre degete. Păcat, puteam debuta cu o victorie", erau cuvintele preşedintelui Ioan Hămbăşan, la final. Cam aşa au stat lucrurile la debutul Voinţei în Liga a II-a, pe "Municipal".
Prima mare situaţie de gol a irosit-o Eugen Beza. Iulian Popa a executat un corner de pe stânga, Apostol a prelungit cu capul, pe spate, pentru cinciarul sibian, liber la colţul lung, dar acesta din urmă a reluat pe lângă poartă ('15). Caius Lungu l-a întins serios pe portarul Popescu, goal-keeper-ul reţinând în 2 timpi un balon care se ducea la colţ ('28). Un minut mai târziu, sibienii au cerut penalti la intervenţia lui Miulescu la Tătar. Jucătorii lui Pelici au văzut că se poate şi au continuat să asedieze buturile oaspeţilor. Iulian Popa ('35) şi Grigore ('44) au greşit ţinta, iar la şutul lui Tătar, de la 20 de metri, spectatorii au văzut mingea în poartă ('40). Din nefericire, doar iluzie optică.
Abia la 20 de minute de la reluare defensiva sibiană a avut ceva emoţii, la un corner de pe dreapta mingea plimbându-se efectiv prin faţa porţii lui Lazar. Două minute mai târziu, argeşenii au cerut penalti, mingea fiind trimisă de unul de-al lor în braţul lui Apostol, dar pentru aşa ceva nu se dă.
Într-un interval de numai 5 minute, sibienii au trecut de 3 ori pe lângă gol. Grigore a trimis o centrare în cros, pentru Bunea, care a retrimis în careu, de pe linia de fund, un fundaş a respins până la Hardău care, de pe 6 metri, a trimis cu capul, însă balonul a căzut pe plasă ('76). Două minute mai târziu, mingea a circulat pe traseul Bunea - Neguţ - Beza, cel din urmă reluând de puţin peste transversală, de la 8-9 metri, pentru ca Iulian Popa să trimită, cu capul, din 4 metri, tot peste poartă, din doar 4 metri! ('80).


CSU Voinţa: Lazar - Forika, D. Apostol, N. Grigore - I. Popa (Buican '89), Beza, Măjer (Hardău '69), C. Lungu (I. Olteanu '90+1) - Cl. Bunea, R. Neguţ, Tătar. Director tehnic: Jan Gavrilă. Antrenori: Alexandru Pelici, Darius Miclea. Rezerve neutilizate: Zăvoi, D. Miclea, Bîlu, Hallmen.
Dacia: Oct. Popescu - Moşteanu, M. Olteanu, Miulescu, Baicu - Coşereanu (Enache '63), Săndulescu, Lirca, Vladu - Cl. Ionescu (Nilă '81), Ayza. Antrenori: Cristi Negru, Dragoş Stroe, Iulian Preda. Rezerve neutilizate: I. Ilie, Nauiu, B. Stoica, Gălan, Huzuneanu.


Omul meciului: Eugen Beza (Vointa Sibiu)
Spectatori: 1.000(aproximativ)
Raportul şuturilor: 9-2 (pe poartă 2-0)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu