marți, 23 februarie 2010

Returul începe mai târziu pentru CSU Voinţa

Oficialii grupării sibiene au solicitat ca meciul din prima etapă a returului, cu Unirea Ungheni, în deplasare, programat pentru vineri, 26 februarie, să fie amânat, primind răspuns afirmativ din partea FRF.

CSU Voinţa nu va juca în prima etapă a returului, vineri, 26 februarie. Liderul clasamentului Seriei a VI-a a Ligii a III-a ar fi trebuit să se deplaseze la Ungheni, pentru jocul cu Unirea din localitate, dar oficialii acestuia au solicitat amânarea partidei deoarece doi dintre jucători, portarul Vlad Dani şi mijlocaşul Paul Achim, sunt chemaţi la o acţiune a lotului naţional de juniori pregătit de Lucian Burchel şi Adrian Fuşle. "Unul dintre portarii pe care i-am transferat în această iarnă, Vlad Dani, şi Paul Achim sunt chemaţi la lotul U 18, de luni (n.a. astăzi) şi până pe 1 martie. De aceea am solicitat amânarea acestui meci", a afirmat unul dintre oficialii grupării sibiene, Cornel Stănilă.

Sigartău şi Piţigoi au plecat
Mai-marii grupării sibiene nu au ajuns la un acord cu vârful de atac Mirel Sigartău, astfel că jucătorul nu se va mai regăsi în lotul cu care Voinţa va aborda returul. "Sigartău a plecat. Nu am ajuns la un numitor comun", a afirmat unul oficialii echipei sibiene. Nici Piţigoi nu mai face parte din lotul echipei CSU Voinţa pentru retur. Astfel, gruparea sibiană va aborda cea de-a doua jumătate a sezonului cu 3 goal-keeper-i, dintre care doi juniori, Vlad Dani şi Dan Lazar.
În schimb, Cornel Joarză a fost promovat de la echipa a doua a clubului, iar Claudiu "Pele" Bunea a revenit la Sibiu, după ce, în urmă cu două sezoane, a îmbrăcat tricoul Atleticului.

Egal cu Mureşul
Vineri, CSU Voinţa a susţinut un nou meci de verificare. Partida cu Mureşul Deva s-a disputat la Copşa Mică şi s-a terminat nedecis, scor 1-1. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză. Devenii au deschis scorul, iar Măjer a egalat dintr-un penalti obţinut de Tătar. Antrenorul Marius Baciu a început meciul cu "unsprezecele" Dani - Bîlu, M. Popa, N. Grigore, Tuculea - Risti, Beza, Măjer, Tuculea - Szabo, C. Suciu. Au mai jucat Peperigeanu, I. Frăţilă, Joarză (CSU Voinţa II), Al. Grădinar, Zăvoi, Bunea, R. Iacob.
R. Neguţ, Călinescu, Lazar şi R. Purima au lipsit, având probleme de ordin medical.

Baciu mai vrea 2 jucători
Antrenorul echipei sibiene CSU Voinţa, Marius Baciu, este mulţumit de modul în care s-au comportat jucătorii săi pe perioada meciurilor de verificare din această iarnă şi spune că îşi mai doreşte încă 2 fotbalişti în lot. "Suntem pe drumul cel bun. Am vrut să văd cum ne descurcăm în faţa unor echipe din eşalonul secund. A fost bine şi vineri, cu Mureşul Deva. Pot spune că aproape am ajuns să jucăm ceea ce îmi doresc. Nu e sută la sută încă, dar suntem pe aproape. Îi felicit pe băieţi pentru modul în care s-au comportat în toată această perioadă. Mă bucur că am reuşit să-l aducem şi pe Claudiu Bunea, de la Zlatna. Până la începerea returului mi-aş mai dori să putem transfera încă 2 jucători, un fundaş central şi un vârf de atac", a afirmat Baciu.

Copşa Mică în loc de Cluj
Preşedintele executiv al Voinţei, Eugen Pîrvulescu, a mărturisit că jocul cu Mureşul Deva ar fi trebuit să se joace tocmai la Cluj, pe un teren sintetic, dar că în cele din urmă a fost aleasă varianta Copşa Mică. "A fost un test util. Un joc destul de bun făcut de noi. Meciul ar fi trebuit să se joace la Cluj, pe un teren sintetic, însă am ţinut să jucăm pe iarbă, iar terenul de la Copşa Mică s-a prezentat în condiţii bune, astfel că am convenit cu cei de la Deva să jucăm aici. Sunt mulţumit de joc, chiar dacă ne-au lipsit doi jucători. Neguţ este răcit, iar Călinescu accidentat", a spus Pîrvulescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu