luni, 16 noiembrie 2009

Neguţ – Gaz metan 2–0

Fotbalistul sibian a marcat ambele goluri ale Voinţei în meciul cu gaziştii mici, în prima jumătate a reprizei întâi.

Gruparea sibiană îşi continuă marşul triumfal. CSU Voinţa e neînvinsă de 12 meciuri şi se menţine în fruntea clasamentului Seriei a VI-a. Mai mult, jucătorii lui Marius Baciu şi-au îmbunătăţit şansele de a rămâne în frunte şi în iarnă după ce s-au desprins la 6 puncte faţă de următoarea clasată, Bihorul Beiuş, echipă care a pierdut, tot în această etapă, la Ungheni.
Sibienii au jucat pragmatic contra unei echipe a doua a Gazului metan întărită cu 4 jucători de la Liga I, rezolvând ecuaţia câştigătorului în primele 20 de minute. Recitalul de o jumătate de repriză l-a început vârful de atac Ciprian Suciu, două ratări în 4 minute. Mai întâi Tătar a respins în afara terenului mingea trimisă la prima bară de atacantul Voinţei ('9), apoi Suciu a greşit de puţin ţinta, la un şut din marginea careului mare ('12). Neguţ a ieşit pentru prima dată la rampă după un sfert de oră de la debutul meciului, când l-a întins serios pe Tătar, cu un şut din lovitură liberă. Un minut mai târziu, Tuculea a recentrat perfect pentru Radu Neguţ, care a înscris cu capul, din careul mic ('16).
Suciu a trecut din nou pe lângă gol, mingea reluată de atacant, din centrul careului, căzând pe plasă ('19). De marcat, a făcut-o tot Neguţ, sibianul învingându-l din nou pe Tătar cu o lovitură de cap bine plasată ('20). Singura situaţie a oaspeţilor a fost cea de dinainte de pauză, când Husar a trimis alături, cu capul, din poziţie favorabilă (’40). În rest, nimic.
Suciu s-a ”remarcat” prin alte două situaţii. Irosite, în debutul celei de-a doua reprize. Mai întâi Akaki i-a suflat mingea vârfului de atac al Voinţei, în marginea careului mare (’47). Trei minute mai târziu, Suciu a tras de puţin pe lângă, de la 16 metri.
Restul reprizei a fost săracă în execuţii. Ocaziile de poartă au lipsit cu desăvârşire. Sibienii s-au mulţumit să conserve rezultatul, au jucat sigur, au pasat mult, nefiind neapărat preocupaţi de poarta adversă, în vreme ce echipa mică a Gazului metan a dezamăgit crunt, afişând un joc fără direcţie. Doar două au mai fost ocaziile cu adevărat periculoase, în tot acest timp. Akaky a trimis în plasa laterală un balon centrat în careul mic, irosit astfel posibilitatea de a încinge jocul (’73), în vreme ce Foro a fost aproape de un 3-0 mai… aproape de adevăr, şutând milimetric pe lângă bară, în prelungiri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu